Storm warning - but there's no fear

Thunderstorm sin blogg. Ingenting eksklusivt, bare en dum liten personlig blogg.
Home

To menu | To search

Tag - vanlig dumhet

Entries feed Comments feed

Nye venner :}

, 17:58

Tvillingene heter Bertil og Torstein, bor i hver sin kaffekopp og har ankommet idag. Vi betrakter dem som familiemedlemmer :}

Jeg insisterte på å ha en slik kopp - fordi disse hyggelige fyrene elsker stirrekonkurranse og er ganske utholdende.

Men jeg tålte ikke tanken at min kjæreste skal leve uten en slik vennlig hodeskalle i kopp. Vi måtte bestille to stykker, bare i rettferdighetens navn.

Jeg vet at jeg kunne neppe bli dummere enn det, men jeg bare måtte få disse snille guttene.

Slayer yeah

, 18:05

Jeg begynte å skamme meg over at jeg kjente så få sanger av Slayer. Uten dem, jeg tviler om det som man kaller "underground metall" (som er egentlig ikke underground lenger) ville eksistere idag. Uansett om det er thrash, dødsmetall eller svartmetall. Så bestemte jeg meg til å høre på noen Slayer-klassikere.

Det vil si at naboene er sikkert meget glad i meg - som hørte på Hell Awaits og Reign In Blood idag. Waaaaahhh!

Dersom noen spør meg "hvordan kan det være sånn at selv en dissonant harmoni kan være en harmoni?", skal jeg vise slike sanger som Angel Of Death, Jesus Saves, Criminally Insane, Reborn, At Dawn They Sleep, Crypts Of Eternity for å demonstrere at ja, det kan være mulig. En harmoni kan være konsonant eller dissonant. Kreative og musikalske mennesker kan meget godt bruke dissonante harmonier til å skape spesielle opplevelser.

Å ja, så "vennlige" og "rimelige" sangtitler :} jeg synes at det finnes litt altfor mange misforståelser rundt dem.

Nei, å synge om grove - eller til og med brutale - emner betyr ikke nødvendigvis at man er en potensiell seriemorderer, en hamsterofrende diabolist eller på andre måter betyr en fare til De Normale Menneskenes (tm) (c) samfunn. Nei. Det er stort sett usant, hverken artistene eller deres publikum er farligere enn en hvilken som helst annen person. (Og jeg vet om visse forbrytere som åpenbart misliker thrash/death/black metal, eller de har ikke hørt om det heller.)

Ifølge mine erfaringer: tvert imot! Å sublimere ens grovere tanker kan faktisk hjelpe med at man er i stand til å virke (relativt) normal og rolig. Å kanalisere éns interesse i - eller redsel for - tabutemaer som vold og død kan gi en enorm lettelse dersom det man ser eller opplever har blitt litt altfor mye.

Ja, jeg synes det er meget snilt av Slayer at de ikke saksøkte Deicide eller Mayhem for plagiat. Jeg gjenkjente visse temaer eller riffer som ble åpenbart kopiert fra Slayer sanger! Nei, det er selvfølgelig ikke forbudt å få inspirasjoner, eller å eksperimentere med hva man kan gjøre ved å bruke et eller annet hovedtema - men å kopiere hele riffer direkte, uten transponering, uten å endre tempoen eller noe... (Og det er ikke forbudt å stifte cover band'er heller :})

Desember, yeah!

, 00:04

Min favorittmåned. Seriøst. Kulde, mørke og en spesiell ro som virker inspirerende.

Usikker om det er noe som er galt med meg:n vanligvis.

Som vanligvis, det skjer ingenting interessant som jeg kunne skrive om. Ihvertfall jeg er fokusert nok til å repitere litt.

Ved øyeblikket, jeg er fascinert av hvor mye man kan oppnå ved bruk av xargs. Fordi stdin ikke nødvendigvis kan brukes som argument - men med en pipeline med xargs, det kan. Enklere enn man tror.

Det samme gjelder find, som er så typisk UNIX. Førsteinntrykket er meget uvennlig og man tror at det er svært komplisert - men så snart som du forstår syntaksen og switch-ene, blir det plutselig helt enkelt og hjelpsom. Ja, en typisk UNIX-ting er meget hjelpsom og målrettet - det rette verktøyet til den rette oppgaven - men du må beherske språket som den kan forstå.

(Fortsatt litt skyldbevisst fordi jeg har ikke oversatt mine artikler til norsk. Jeg har ingen unnskyldninger, bare latskap og lav selvtillit.)

Mørke. Dødsmetall. Hva annet?...

, 19:53

Det er ingenting spesielt som skjer her. Hører på Death - Scream... Bloody... GOOOOREEEEEE!!! og Leprosy, hovedsakelig; men også Obituary - Slowly We Rot og Cause Of Death. Man må bry seg om å få sin daglige porsjon med livsglede, ikke sant?

Nei, men seriøst. Death er bare genialt skrevet musikk; utrolig sterke og harmoniske (!) riffer, meget velkomponerte soloer og overraskende intelligente tekster! Ikke bare blod-blod, satan-satan og obduksjon-obduksjon men velformulerte meninger om verdenens grusomme hendelser.
Det samme kan sies om Obituary (okay, unntatt lyrikkverdenen som er mer anatomisk og grafisk).

Jeg synes at en musikalsk person er ikke så opptatt av sjanger. En musikalsk person pleier ikke si "jeg liker dødsmetall" eller "jeg liker klassisk musikk" eller "jeg liker liturgisk musikk" eller hva som helst... men legger merke til det verdifulle, uansett stil eller sjanger.

Og ja, man må være i den rette stemning til å høre på slike grove klassikere. Det er slett ikke sunt å utelukke alt annet enn WRRRUUUUØØØÆÆÆÆÆRRRGHHHH-type brutalmøtall (målrettet skrivefeil, ja), men på slike mørke dager føles det så harmonisk og passende.

En svak taper med farget svart hår - og stolt over det :}

, 18:29

Jeg er lige blevet færdig med hårfarvningen. (I alt sannsynlighet, det er en bivirkning av ammoniakk og resorsin at jeg plutseligt begyndte at bruge dansk skrivemåde. Disse er farlige kjemikalier som gjør noe med éns hjerne, ja.)

Farget svart hår er kultisk, ikke sant? Det er nesten obligatorisk, bare for å uttrykke at man er en "dark soul". Barnslig nok, jeg er enig. Farget svart hår. Svarte klær. Svart neglelakk. Svart kaffe. Svart té.

Kjenner dere den berømte "I have no personality starter pack" meme'en? Jeg tror jeg burde lage en darxoul utgave av den. Bare for å illustrere at jeg vet at å ha på meg svart - og å høre på bander og artister som de fleste har aldri hørt om - ikke gjør meg til noe interessant eller unik.

Ja, jeg skjønner at disse er luksusproblemer og jeg burde velge viktigere emner å blogge om. Men... å blogge i det hele tatt virker som ekstra prestasjon for en engstelig person som meg. Å kunne være åpen nok til å diskutere mer seriøse temaer skal ta sin tid.