Storm warning - but there's no fear

Thunderstorm sin blogg. Ingenting eksklusivt, bare en dum liten personlig blogg.
Home

To menu | To search

Accept - Too Mean To Die

, 22:23

Med andre ord: fascinerende som vanligvis.

Disse tyskere alltid kommer med den samme høye kvaliteten. Jeg bare elsker det som de gjør!

Wolf Hoffmann er på min toppliste - han er en av de gitaristene som jeg ser opp til. Mer enn "han kan spille".

Å okay, istedet for å skrive mer om hvordan fascinert jeg er, holder jeg kjeften og hører på dette fantastiske nye albumet igjen. (Og igjen.)

Slayer yeah

, 18:05

Jeg begynte å skamme meg over at jeg kjente så få sanger av Slayer. Uten dem, jeg tviler om det som man kaller "underground metall" (som er egentlig ikke underground lenger) ville eksistere idag. Uansett om det er thrash, dødsmetall eller svartmetall. Så bestemte jeg meg til å høre på noen Slayer-klassikere.

Det vil si at naboene er sikkert meget glad i meg - som hørte på Hell Awaits og Reign In Blood idag. Waaaaahhh!

Dersom noen spør meg "hvordan kan det være sånn at selv en dissonant harmoni kan være en harmoni?", skal jeg vise slike sanger som Angel Of Death, Jesus Saves, Criminally Insane, Reborn, At Dawn They Sleep, Crypts Of Eternity for å demonstrere at ja, det kan være mulig. En harmoni kan være konsonant eller dissonant. Kreative og musikalske mennesker kan meget godt bruke dissonante harmonier til å skape spesielle opplevelser.

Å ja, så "vennlige" og "rimelige" sangtitler :} jeg synes at det finnes litt altfor mange misforståelser rundt dem.

Nei, å synge om grove - eller til og med brutale - emner betyr ikke nødvendigvis at man er en potensiell seriemorderer, en hamsterofrende diabolist eller på andre måter betyr en fare til De Normale Menneskenes (tm) (c) samfunn. Nei. Det er stort sett usant, hverken artistene eller deres publikum er farligere enn en hvilken som helst annen person. (Og jeg vet om visse forbrytere som åpenbart misliker thrash/death/black metal, eller de har ikke hørt om det heller.)

Ifølge mine erfaringer: tvert imot! Å sublimere ens grovere tanker kan faktisk hjelpe med at man er i stand til å virke (relativt) normal og rolig. Å kanalisere éns interesse i - eller redsel for - tabutemaer som vold og død kan gi en enorm lettelse dersom det man ser eller opplever har blitt litt altfor mye.

Ja, jeg synes det er meget snilt av Slayer at de ikke saksøkte Deicide eller Mayhem for plagiat. Jeg gjenkjente visse temaer eller riffer som ble åpenbart kopiert fra Slayer sanger! Nei, det er selvfølgelig ikke forbudt å få inspirasjoner, eller å eksperimentere med hva man kan gjøre ved å bruke et eller annet hovedtema - men å kopiere hele riffer direkte, uten transponering, uten å endre tempoen eller noe... (Og det er ikke forbudt å stifte cover band'er heller :})