Storm warning - but there's no fear

Thunderstorm sin blogg. Ingenting eksklusivt, bare en dum liten personlig blogg.
Home

To menu | To search

Mitt luksusbehov & urealistiske drøm: en kjøkkendør!

, 23:32 - Permalink

Ganske banalt, ja.

Vi vet at jeg må alltid finne noe som jeg kan være misfornøyd med, men dette er et unntak. Jeg er ikke bare hyperkritisk som vanligvis - men ser et virkelig og alvorlig problem her.

Jeg synes at de moderne leilighetene - som har stua, spisestua og kjøkkenet i ett eneste stort rom - er egentlig meget usunne. Man er praktisk talt alltid i det samme rommet som kjøkkenet!

Jeg synes ikke at det er sunt å sitte i matlukten (fordi ventilasjonen fungerer ikke alltid like godt, og å åpne vinduene er ikke alltid en bra idé, spesielt ikke på vinteren), hverken fysisk eller psykisk.
Man lager wokgrønnsaker og så den hele leiligheten lukter som en kinesisk restaurant for resten av kvelden.
Man lager en deilig biryani med alu-dam sabjee (og den obligatoriske kokoschutney, selvsagt) og deretter kan sitte i krydrenes mystiske, eksotiske duft for resten av kvelden.

Jeg tror ikke at jeg er den eneste som reagerer så intensivt til matlukt.

Det er to ting som jeg lurer på.

Det finnes intet bevis på en direkte sammenheng, men folk ble litt altfor opptatt av mat i det siste. Å være en "foodie" ble til en trend; folk nevner "mat" blant sine interesser (å okay, kan jeg nevne "å dusje og å vaske håret" blant mine interesser, da?) og jeg har sett flere mennesker som er stolte over å være "matsnobber" som de sier. Chefer kan få kjendisstatus, jeg har lest uttrykket "kjendiskokk" flere ganger. Det er ikke noe som jeg misunner, jeg tror at det kan være et godt yrke for noen som liker å lage mat (og som er flink til å gjøre det); bare at jeg ikke forstår hvorfor det finnes ikke kjendisbilmekanikere, kjendisrørleggere og kjendismalere på den samme måten.

 

 

Og jeg er ikke overrasket over at spiseforstyrrelser er blitt til folkesykdommer.

 

 

Dersom det finnes ikke en kjøkkendør som skiller mellom maten og hverdagslivet, er det ikke rart at maten dominerer og styrer.

 

Så... jeg vil gjerne flytte til et gammelt hus. Et utdatert, ikke-trendy hus som er så umoderne at eiendomsmeglere betrakter det som uselgelig - og som er utstyrt med en kjøkkendør! Et urgammelt sted hvor stua og kjøkkenet betyr to forskjellige rom, separert fra hverandre.

Et hus hvor jeg er ikke nødt til å sitte i matlukt gjennom hele kvelden.

Jeg innser hvordan fryktelig, utrolig, pinlig gammeldags jeg er. Men et oldschool hus - med en kjøkkendør! - kunne gjøre meg så ubeskrivelig lykkelig.

Add a comment

HTML code is displayed as text and web addresses are automatically converted.

They posted on the same topic

Trackback URL : http://thunderstorm.nattenshimmel.no/index.php?trackback/22

This post's comments feed