Storm warning - but there's no fear

Thunderstorm sin blogg. Ingenting eksklusivt, bare en dum liten personlig blogg.
Home

To menu | To search

Jeg trenger et morsmål :}

, 15:03 - Permalink

Skjønt at det høres meget rart ut.

Jeg er tospråklig, og bruker begge av dem like dårlig. Jeg er en utlending her, og var omtrent like mye av en utlending - som minoritet - i det triste, triste landet jeg vokste opp i. Dette gir en rar følelse av å "ikke tilhøre" og av å være en fremmed.

Det er delvis pinlig, delvis ubeskrivelig morsomt og utfordrende å oppdage språket som skulle være mitt morsmål.

Arevelahayeren, ja.

Jeg vet ikke når jeg skal mestre det - ved øyeblikket, jeg er stolt over at jeg allerede kan skrive og lese, samt at jeg kan uttale disse spesielle konsonantene - խ og ղ som gjør at de fleste utlendinger mener at hayeren høres svært barbarisk ut :}

Men å oppdage dette språket gir en spesiell varme som er svært vanskelig å beskrive - men føles så fantastisk!

Ærlig talt, jeg visste ikke hva jeg burde svare når jeg ble spurt "Hvorfor lærer du armensk? Snakker de dårlig engelsk der?"

Vet ikke om det er vanskelig å forstå - det føles ikke akkurat godt å være "den universelle utlendingen". Å bli kjent med ens arv og bakgrunn er veldig viktig, synes jeg. Og språket spiller en viktig rolle i det.

Og denne antagelsen, om dårlig engelsk... vel, om det er det vi går ut fra, de kunne spøre meg hvorfor jeg er flytende i norsk. Folk snakker meget godt engelsk her! Hvorfor er jeg muntlig norskdominant (dvs jeg foretrekker å bruke norsk muntlig, mens som regel bruker det triste, deprimerende landets språk skriftlig) da? Helt unødvendig, ja.

La meg være litt arrogant. Jeg er ikke så overflatisk at "å gjøre meg forstått på engelsk" ville være nok til meg.

Da ville jeg bli utestengt fra samtalene, en rekke lokale vitser - om dialekter og sånne ting -, kunne ikke lese bøker og aviser (Vi Menn er min favoritt, faktisk). Men det teller ikke, siden jeg kan gjøre meg forstått i hverdagssituasjoner på engelsk. :{ Unnskyld, men det ville ikke tilfredsstille meg.

Add a comment

HTML code is displayed as text and web addresses are automatically converted.

They posted on the same topic

Trackback URL : http://thunderstorm.nattenshimmel.no/index.php?trackback/17

This post's comments feed