Storm warning - but there's no fear

Thunderstorm sin blogg. Ingenting eksklusivt, bare en dum liten personlig blogg.
Home

To menu | To search

Brukervennlig kameleon :}

, 01:43 - Permalink

Til tross for at jeg elsker Debian - og som regel bruker jeg Debian i hverdagen, for hva som helst, når som helst - fikk jeg lyst til å prøve andre distro'er.

Jeg valgte OpenSuSE - noe som jeg hadde ikke brukt siden 2007 eller 2008, husker ikke akkurat... men jeg husket at det var ganske bra som "leketøy-Linux", bare med noen barnesykdommer. SuSE stammer fra Slackware, en av de "store" distrib'ene og er målrettet til å være en brukervennlig versjon.

Noen dager siden, installerte jeg Tumbleweed på min stasjonærmaskin.

Jeg er kjempefornøyd!

Kameleonen har ikke noe barnesykdommer lenger. Klarer å behandle lydkortet, for eksempel (noe som den pleide å ha noen problemer med).

Installasjonen gikk så lettvint og raskt at jeg vil anbefale denne distro'en til hvem som helst som ønsker å ta sitt første forsøk på å installere Linux! Fantastisk.

Enda mer fantastisk at kameleonens GRUB er meget selvstendig og fornuftig. (Okay. Jeg innrømmer det. Grunnen til at jeg ikke prøvde CentOS - en annen potensiell kandidat istedet for kameleonen - er at jeg leste at GRUB er CentOS sitt svakeste punkt. Ellers den kan konkurrere med Debian når det gjelder stabilitet og fleksibilitet, men kanskje ikke det beste valg om man ønsker seg en multiboot.)

Ikke bare at den gjenkjente det eksisterende Debian systemet på harddisken, ikke bare at den ikke slettet det, ikke bare at den klarte å finne det gjennom den første oppstarten... men, min gode, gamle Debian er FREMDELES oppstartbar! Kameleonen skjemmer meg bort. Jeg trengte ingen konfigurering eller ekstra lidelser for å få mitt Debian system til å forbli virkende. (Kan det hende at kameleonens GRUB skal ikke være hjelpeløs med en potensiell BSD heller?)

Ellers... seriøst. Om du vil ha et komfortabelt og nybegynnervennlig Linux-system - både til hverdagsbruk og til å oppdage de grunnleggende Linux-tingene - kommando'er og alt annet.

Svært elegant - jeg valgte KDE Plasma og det er ganske stabilt her (hadde noen dårlige erfaringer med KDE Plasma og FreeBSD... jeg foretrekker XFCE eller Lumina på toppen av FreeBSD, men det er off topik her :}). Kmail virker. Alt annet virker.

Driveren kommuniserer så godt med skjermkortet - skjønner dere, den native driveren gjenkjente oppløsningen, slik at jeg ikke var nødt til å laste ned og installere en ekstra - nonfree - driver.
Ikke at jeg har noe imot litt ekstra arbeid med konfigurering, eller å være nødt til å laste ned ekstra kjernemoduler (dette er et godt tidsfordriv til masochister som meg), men det vil si at kameleonen kan være en god venn til deg som vil gjerne ha et virkende og elegant Linux-system enkelt og kjapt.

(Det kan hende at jeg skal dele noen skjermbilder her - bare ikke nå, det er snart kl. 2 om morgenen og nå bruker jeg min arkaiske laptop - utstyrt med Debian, selvsagt - som har et stillere tastatur. At jeg lider av insomnia betyr ikke at jeg vil vekke naboene med de brutale lydene av tastaturet av stasjonærmaskinen!)

Add a comment

HTML code is displayed as text and web addresses are automatically converted.

They posted on the same topic

Trackback URL : http://thunderstorm.nattenshimmel.no/index.php?trackback/11

This post's comments feed