Storm warning - but there's no fear

Thunderstorm sin blogg. Ingenting eksklusivt, bare en dum liten personlig blogg.
Home

To menu | To search

Irriterende annonser

, 00:30

Jeg synes at det er en meget skitten og skummel marketingsstrategi.

Å avbryte en hvilken som helst tjeneste eller app med verdens kjedeligste - og mest irrelevante - annonser er en åpenbar oppfordring som kan oversettes slik: "Oppgradér din konto, NÅ!"

De bryr seg ikke om de virksomhetene hvis annonser de bruker til å gå oss på nervene. Noen ganger jeg får inntrykket at de velger de mest irrelevante annonsene, målrettet til å gjøre oss - brukere - frustrert (noe som fører til at vi ikke blir motivert til å kjøpe det annonserte produktet).

Julemarked, julekonsumerisme, julekitsch

, 19:45

Jeg vet ikke hva det har med Lille Jesus sin bursdagsfest å gjøre. (Jul er egentlig en hedensk fest som var så populær at kirken ikke klarte å utslette den - slik at litt rebranding var deres eneste valg.)

De prøver å selge alt. Praktisk talt og bokstavelig alt. Julepynt som har hamburger- og hot dog-form (laget av skinnende sølvglass, naturligvis); ekle fløyelgriser i sirupsøte nyanser av rosa; på Nille, de prøver å selge både Halloween- og påskerelaterte kitschelementer! Knalltilbud, ikke sant? Kjøp påskegreier i forhånd for en knallpris! Kjøp din neste porsjon av Halloween-skrekk nå (og bruk den opp 11 måneder senere)!

Ingenting interessant å skrive om

, 19:13

Det er veldig få ting som en bloggaddikt misliker mer enn de kjedelige dagene når det skjer ingenting interessant som man kunne skrive spennende blogginnlegg om.

I det siste, vi begynte å rydde opp i leiligheten. Det er ingenting spennende i det. Ærlig talt, jeg begynte å skamme meg over hvordan dette stedet så ut - og så tilfeldigvis fant jeg en manga som hjalp.

Ja, en manga.

Jeg er ikke en typisk otaku, skjønner dere - det finnes mange gode manga'er, og japansk kultur er meget spennende og interessant (ikke bare "ååååå, det er såååååå eksotisk!") men jeg har aldri vært en ekte fanatiker.

Men "Teh Life-Changing Manga Of Tidying Up - A Magical Story" var absolutt verdt å lese.

Så fryktelig japansk, med kirsebærblomst-type kawaiihet - som gjør den hele historien svært morsom og man får en kultursjokk bare ved å lese den -, med veldig gode, rasjonelle og fornuftige praktiske råd.
Mangaen tilbyr brukelige og nyttige svar til en rekke frustrerende spørsmål. Hvordan begynner man å rydde opp? Hvordan sorterer man ut de unødvendige gjenstandene? Hva slags rekkefølge er verdt å bruke? Hvordan kategoriserer man de tingene man eier? Hvordan lagrer man sine klær om man har altfor lite plass? Og hva med de elektriske og elektroniske dippeduttene? Hva med alt annet?

Jeg har begynt å bruke det som jeg har nettopp lært. Fordi omgivelsene her var i ferd med å bli helt katastrofalske. Litt kaos er akseptabelt, ingen liker å leve i et museum men... jeg vil ikke gå i detaljer. Bruk fantasien.

Disse idéene og veiledningene er virkelig nyttige - jeg er langt ifra ferdig med å rydde opp, men leiligheten har allerede blitt mye tåleligere enn før.

Synd at det er ingenting interessant som kunne skrives om det.

Unnskyld.