Storm warning - but there's no fear

Thunderstorm sin blogg. Ingenting eksklusivt, bare en dum liten personlig blogg.
Home

To menu | To search

Mørke. Dødsmetall. Hva annet?...

, 19:53

Det er ingenting spesielt som skjer her. Hører på Death - Scream... Bloody... GOOOOREEEEEE!!! og Leprosy, hovedsakelig; men også Obituary - Slowly We Rot og Cause Of Death. Man må bry seg om å få sin daglige porsjon med livsglede, ikke sant?

Nei, men seriøst. Death er bare genialt skrevet musikk; utrolig sterke og harmoniske (!) riffer, meget velkomponerte soloer og overraskende intelligente tekster! Ikke bare blod-blod, satan-satan og obduksjon-obduksjon men velformulerte meninger om verdenens grusomme hendelser.
Det samme kan sies om Obituary (okay, unntatt lyrikkverdenen som er mer anatomisk og grafisk).

Jeg synes at en musikalsk person er ikke så opptatt av sjanger. En musikalsk person pleier ikke si "jeg liker dødsmetall" eller "jeg liker klassisk musikk" eller "jeg liker liturgisk musikk" eller hva som helst... men legger merke til det verdifulle, uansett stil eller sjanger.

Og ja, man må være i den rette stemning til å høre på slike grove klassikere. Det er slett ikke sunt å utelukke alt annet enn WRRRUUUUØØØÆÆÆÆÆRRRGHHHH-type brutalmøtall (målrettet skrivefeil, ja), men på slike mørke dager føles det så harmonisk og passende.